lenen kost geld

ESIC Formulier

Het Europese Standaardinformatie Inzake Consumentenkrediet Formulier, kortweg het ESIC Formulier is een formulier dat u inzicht geeft in de leningofferte welke aan u door een kredietverstrekker is verstrekt.
Bij iedere lening die u afsluit moet het ESIC formulier zijn bijgevoegd. Dit formulier zorgt ervoor dat u een beter te begrijpen overzicht verkrijgt van de ontvangen kredietofferte zonder dat u alle kleine lettertjes van de leningofferte door moet pluizen. Het formulier is ervoor bedoeld om te zorgen dat eenvoudig de voorwaarden met elkaar vergeleken kunnen worden als er waar dan ook in heel Europa geld geleend zou gaan worden. Een voorbeeld van het ESIC formulier vind u hier. Het ESIC formulier dient overigens zowel bij een doorlopend krediet als bij een persoonlijke lening verstrekt worden.

Opbouw van het ESIC Formulier

snel geld lenen

Het ESIC formulier geeft u op vijf verschillende onderdelen inzicht in de kredietofferte die u heeft ontvangen.

  1. Identiteit en contactgegevens van de aanbieder van krediet/bemiddelaar in krediet;
  2. Beschrijving van de belangrijkste kenmerken van het kredietproduct;
  3. Kosten van het krediet;
  4. Overige juridische aspecten die van belang zijn;
  5. Aanvullende gegevens in geval van de verkoop op afstand van financiële diensten.

Sommige onderdelen van het formulier klinken wellicht wat ingewikkeld, maar als u rustig de tijd neemt om het formulier door te nemen, en de uitleg rustig doorneemt, merkt u al snel dat het formulier oprecht de bedoeling heeft om u zo goed mogelijk te informeren over de leningofferte die u voor u heeft liggen.
De belangrijkste aspecten van de lening worden in dit formulier duidelijk uitgelicht. Wij raden u aan om het ESIC formulier altijd goed door te nemen, U kunt er dan zeker van zijn dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

ESIC formulier altijd nodig ?

Ja, bij alle kredietoffertes die worden uitgebracht moet het ESIC formulier worden toegevoegd. Dit formulier dient er voor om u te helpen om een goed inzicht te krijgen in uw geldlening. Het is dus van een groots belang om even de tijd te nemen om dit formulier door te nemen. Niet het spannendste of leukste onderdeel van geld lenen, maar wel een essentieel onderdeel om een goede lening af te sluiten !

Doorlopend krediet